Lees meer

Domein / Omgeving

Het kasteeldomein

 

 

Omgeving

Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide is één van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Het is een zeldzaam relict van het eens zo uitgestrekte Europese heidelandschap. De “achtertuin van de Antwerpenaren” heeft zich in de voorbije jaren ontwikkeld tot een echte publiekslieveling. Tijdens je tocht kan je talrijke zeldzame dier- en plantensoorten ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door dit Kempens pareltje.

U kunt als wandelaar een keuze maken uit maar liefst 23 bewegwijzerde wandelpaden in het Grenspark, variërend van 1,7 tot 8,5 km. Door meerdere wandelingen met elkaar te verbinden, kunt u ook een leuke dagtocht uitstippelen.

De routes zijn bewegwijzerd met een pictogram (een symbooltje dat voor zichzelf spreekt) in een bepaalde kleur zodat u gemakkelijk de weg kunt volgen zonder kaart. Wie toch graag met een kaart wandelt, kan de kaart voor bezoekers kopen bij de toegangspoorten van het Grenspark, de VVV-kantoren, De Vroente, Dienst Toerisme Kalmthout en de gastheren van het Grenspark (prijs 2€). In sommige delen van het Grenspark worden de paden ook bewegwijzerd met nummers van het wandelknooppuntennetwerk.

Alle wandelpaden zijn vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

De troeven

  • Mooi in elk seizoen
  • Één van de oudste en grootste gebieden van Vlaanderen
  • Natuur- en kleurenpracht
  • Officieel stiltegebied
  • Ideaal voor een daguitstap

Klik hier voor meer informatie